۰۲۱-۷۷۹۸۲۸۰۸
info@jannatefakkeh.com

صندلی‌های داغ

صندلی‌های داغ

صندلی‌های داغ

جزئیات

شرحی بر وظایف مجلس یازدهم با تکیه بر کلام رهبر معظم انقلاب

20 تیر 1399

اشاره: روز هفتم خرداد ۱۳۹۹، منتخبان مردم در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، فعالیت چهار ساله خود را آغاز کردند. آن‌ها بر صندلی‌های داغ مجلس تکیه زدند تا حالا نوبت به اجرای وعده‌های‌شان در انتخابات رسیده باشد. داغ به این معنا که نباید لحظه‌ای برای رفع مشکلات مردم، خصوصا معیشتی و اقتصادی آرام و قرار داشته باشند و چهار سال پر از تلاش و اقدامات موثر در کارنامه خود رقم بزنند و از این جهت که در نهایت بایستی برای تکیه‌ زدن بر این جایگاه و به‌خاطر عملکردشان، در پیشگاه خداوند متعال و مردم ایران اسلامی پاسخگو باشند.

مجلس یازدهم با ترکیبی از نمایندگان انقلابی و با تکیه بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و انتظاراتی که ایشان از مجلس دارند، باید تلاش بی‌وقفه خود را در این راستا ادامه دهد تا به لطف و عنایت پروردگار، شاهد روزهای خوب و پر از گشایش برای مردم باشیم. در این متن به اولویت‌های کاری و وظایف مجلس یازدهم اشاره خواهیم کرد. امید است که مقبول افتد.

«مجلس باید در راس امور کشور باشد.» این فرموده امام خمینی(ره) اگرچه کوتاه است، اما در دل خود معنا و مفهوم و گستردگی زیادی دارد. در راس امور بودن مجلس، مطلبی است که رهبر معظم نیز در بیش‌تر سخنان خودشان خطاب به نمایندگان بر آن تاکید داشته‌اند. در حقیقت اگر مجلس در مسیر صحیح حرکت کند، می‌تواند کشور را در همین مسیر پیش ببرد. خوب است این مهم با کلام رهبر انقلاب در ۲۸ بهمن‌ ۱۳۹۴ و در جمع مردم آذربایجان ‌شرقی تبیین شود:

«اگر چنان‌چه مجلس به دنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، به دنبال پیشرفت علم، پیشرفت فناوری، به دنبال عزت ملی و استقلال ملت باشد، ریل‌گذاری او به سمت این هدف‌ها خواهد بود. اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیت جریان اشرافی‌گری باشد، ریل‌گذاری او در این جهت‌ها خواهد بود و کشور را بدبخت خواهند کرد.»

هم‌چنین ایشان درباره مجلس یازدهم این توقع را دارند که نمایندگان با شناخت درست از شرایط و اولویت‌های کشور و با کارشناسی، حضور فعال و منظم، پاکدستی و امانتداری وظایف خود را انجام دهند تا در راس امور باشند.

***

وظایف مجلس شورای اسلامیاقتصاد و فرهنگ دو مقوله‌ای است که بنا به فرموده رهبر انقلاب در صدر اولویت‌های کشور قرار دارد. در سال ۱۳۹۹، تلاش مجلس باید در راستای تحقق جهش تولید باشد و این امکان‌پذیر نیست مگر این که وضع قوانین در جهت بهبود شاخص‌های سهولت فضای کسب و کار، مبارزه با قاچاق و واردات بی‌رویه، توسعه صادرات غیرنفتی، اقتصادمحور کردن سیاست خارجی و امثال آن انجام شود. با توجه به فرموده ایشان در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمده مشهود، در دهه پیشرفت و عدالت نمره مطلوبی در باب عدالت به ‌دست نیاورده‌ایم و این واقعیتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف به مثابه اولویت وادار سازد. توصیه ایشان به مجلس یازدهم برای رفع این نقیصه، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی مانند اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم و مبنا قرار دادن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است. هم‌چنین توجه به یک وظیفه نزدیک مجلس یعنی تنظیم برنامه هفتم توسعه کشور و نیز توجه به کاهش نقش تعیین‌کننده نفت خام در منابع مالی دولت که فرصت مغتنمی برای ترسیم خط اقتصادی کشور است، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

در باب فرهنگ اگر به سخنان این سال‌های رهبر معظم انقلاب نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که درباره فرهنگ و نفوذ فرهنگی بیگانگان، همیشه توصیه‌ها و اوامر مهمی داشته‌اند. منتها در یکی دو سال اخیر، اولویت فرهنگ به مراتب بیش‌تر از گذشته شده است.

دشمنان ما که از راه جنگ سخت راه به جایی نبرده و نمی‌برند، حالا با دو جنگ اقتصادی و فرهنگی، همه تلاش‌شان را به کار بسته‌اند که به اهداف شوم و پلید خود دست یابند. نظر معظم‌له درباره فرهنگ این است که اقتصاد و سیاست، حاشیه و ذیل بر فرهنگ‌اند و فرهنگ هر کشور، بستر اصلی حرکت عمومی آن کشور است. ایشان اهمیت بیش‌تر فرهنگ بر اقتصاد را این‌گونه ذکر کرده‌اند:

«عزیزان من! فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است. چرا؟ چون فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم. شما ناچار هوا را تنفس می‌کنید، چه بخواهید، چه نخواهید. اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما. اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد.»*

با توجه به آن‌چه ذکر شد، مجلس یازدهم باید دغدغه خود را روی موضوع فرهنگ و زیرمجموعه‌های آن بگذارد. اگر تعریف ما از فرهنگ، مجموعه آداب، رسوم، باورها و اعتقاداتی باشد که جامعه ایرانی در جای‌جای خود دارد و همین فرهنگ آن‌ها را به سمت کار، حرکت و پیشرفت سوق می‌دهد، درمی‌یابیم که تحریف و دگرگونی فرهنگ در اصل، کشیدن ترمز پیشرفت جامعه تلقی می‌شود. مجلس با وضع قوانین درست می‌تواند به احیای فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی کمک کند. این قوانین می‌تواند در حوزه‌های خانواده، استفاده هدفمند و صحیح و بهینه از فضای مجازی، سبک زندگی اسلامی، حجاب، فرهنگ کار جمعی و ما می‌توانیم، فرهنگ دین‌مداری و دین‌باوری و نهادینه‌ شدن آن در جامعه و نظیر این‌ها تصویب شود. نمایندگان ملت می‌بایست با احصای مشکلات فرهنگی در حوزه‌های انتخابی خود، آسیب‌های فرهنگی را شناسایی و برای رفع آن‌ها چاره‌اندیشی کنند.

***

ختم کلام، بخشی از فرمایشات رهبری معظم به نمایندگان مجلس یازدهم است که آنان را به رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حُب و بغض‌های شخصی و جناحی در انجام وظیفه نظارتی، همکاری با یکدیگر، در هم ‌تنیدن تجربه با شور و حرارت جوانان و تازه‌واردان، مسابقه در عملِ پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطق‌ها، تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضاییه، نسخ قوانین زاید و مزاحم و اجتناب از تکثر و تراکم قوانین توصیه فرموده‌اند.

امید است با لطف و عنایت خداوند متعال، عملکرد چهار ساله مجلس یازدهم در نهایت بتواند با ایجاد روحیه و امید مضاعف، شور و حرارتی دوباره در ملت انقلابی، فهیم و قدرشناس ایران اسلامی ایجاد کند تا مشارکت حداکثری در انتخابات بعدی مجلس و ناامیدی بیش‌تر دشمنان انقلاب اسلامی را شاهد باشیم.

نویسنده: مصطفی زمانی‌فر

پی‌نوشت

* بیانات در حرم مطهر رضوی، ۱۳۹۳/۱/۱.

مقاله ها مرتبط